Половин Цена
Деца 7-12
Безплатно
Деца 0-6
Всеки Ден
Кои Дни
12 Часа
Продлължителност

Екскурзия с корабче от Мармарис до Далян и плажът на костенурките

Далян и Плажът на Костенурките съчетава всичко в едно- разходка с лодка, слънце, пясък, природа, история, здраве и приключения. Ако трябва да го сравним с всички останали екскурзии с корабчета, то това е повече приключенски настроено и завладяващо.Както от Мармарис екскурзиятя се превожда и от Ичмелер и Турунч. Корабчето е масивно, на две, дори три нива. На последното ниво на палубата има достатъчно слънце за всеки желаещ да направи хубав и плътен тен. А на долния етаж имате всичко, от което имате нужда за едно комфортно пътуване. Столове, маси, тоалетна, бар, климатик, детска площадка за деца, както и музикална система.

Отпътуването от Мармарис е организирано за 09:30ч.сутринта и отнема около 2 часа, за да достигнете до делтата на река Далян и Плажът на Костенурките. Ако имате късмет, много е възможно да видите делфини по пътя. Следва прехвърляне в по-малки лодки, защото делтата е плитка. Това е начинът да достигнем до плажа на костенурките.

Плажът представлява дълъг и тесен подводен бряг, който образува естествена преграда между делтата с прясна вода на река Далян и Средиземноморско море. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки (CarettaCaretta) в Средиземноморието и затова често е наричан „Плажа на костенурките“.

ИСТОРИЯТА НА ЛИКИЙСКИТЕ ГРОБНИЦИ

Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийски гробници, изрязани от скала, около 400 г. пр.н.е. Руините на античния търговски град Каунос са на разстояние едно пътуване с лодка през реката. Пътуването до Далян и плажа на костенурките ще отнеме около 45 минути през зелените канали като лабиринт наричан проходите на Африканската кралица. Точно тук е и мястото, където филма Африканска кралица е заснет в началото на петдесетте години. Плаването през каналите ще ви даде усещането, че сте на приключение с Индиана Джоунс. Не се тревожете за крокодилите, нашият екип ги е убил всичките.

Според митологията Каунос е основан от крал Каунос, син на карийския Крал Милет и внук на Аполон. Каунос имал и сестра близначка на име Библис, която са развила дълбока, несестринска любов към него. Когато тя написва на брат си любовно писмо, разказвайки му за чувствата си, той решава да избяга с някои от неговите последователи, за да се установят другаде. Сестра му полудяла от скръб, започнала да го търси и извършила опит за самоубийство. Митология разказва, че реката Калбис изникнала от сълзите й.

ПЛАЖЪТ ИЗТУЗУ ИЛИ ПЛАЖЪТ НА КОСТЕНУРКИТЕ

В южната част на Далян на средиземноморския бряг, се намира плажът (Изтузу), в близост до село със същото име, който е популярно място за слънчеви бани и плуване. Има редовни корабчета и микробус водещи до Далян и плажът на костенурките. Посетителите трябва да внимават с дървените колове на плажа, отбелязващи местата за гнездене. Маршрутът по пътищата е особено живописен и предлага гледка към езерото Сюлюнгюр. През 2008 плажът Изтузу е обявен за победител в категорията BestOpenSpace (Европа) от вестник Таймс, заради използването му като еко плаж. През 2011 Далян и плажът на костенурките са обявени за Най-добра плажна дестинация на Европа от холандския уебсайт оценяващ местата за почивка -Zoover.

Плажът е добре известен с CarettaCaretta (големи морски костенурки), застрашен вид, който е съществувал в продължение на около 45 милиона години. Международна организация за защита на животните наблюдава и защитава костенурките, които гнездят по плажовете на Турция. Плажът е затворен между 20.00 и 8:00 часа по време на периода, в който костенурките снасят яйцата си и новоизлюпени излизат в морето (от май до октомври).


ПРОГРАМА:


Тръгване от хотела: 08:30

Начало на обиколката: 09:30

Отнема около 2 часа, за да достигнете делтата на река Далян: 11:30

Обяд на борда: 12:30

Трансфер на малки лодки и за влизане в делтата: 13:00

Спирка за плуване на плажа Изтузу (Плажът на костенурките) за 1 час: 13:30

Обратно на малките лодки и в потегляне към кралската гробницата: 14:30

Отнема около 45 минути, за да стигнете до кралската гробница и време за посещение – 20 мин: 15:15

Потегляне към калните бани и минералния басейн: 16:00

1 час обедна почивка на калните бани: 16:30

Връщане на корабчето и потегляне обратно към Мармарис: 18:00

Пристигане на пристанището в Мармарис: 20:00


Забележка: Да се събира пъти за Ичмелер и Turunc са different.Please разгледа вземете времена написани на вашата резервация vocher изпрати на електронната си поща.


Забележка: Часовете за взимане от хотелите за Ичмелер и Турунч са различни. Моля обърнете внимание на информацията и часовете написани на вашия резервационен ваучер, изпратен на електронната ви поща.


Какво е включено в цената? – Транспорт от хотела, Връщане обратно, Разходката с корабче от Мармарис до Далян, Разходка с малките лодки в реката, Входни такси за плажа на костенурките и калните бани, Обяд, Туристически гид, Застраховка


Какво не е включено в цената? – Напитки , Сладолед , Закуски , Снимки и видео.


НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ:

-Всеки ден


ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:

-11 часа


ДЕЦА:

0-6 год. – Безплатно

7-12 год. – Половин цена

12- и нагоре – Пълната цена

PROGRAM:

 • Pick up :08:30
 • Departure:09:30
 • Takes about 2 hours to reach delta of Dalyan river:11:30
 • Lunch on board:12:30
 • Transfer to small boats and entering the delta:13:00
 • Swimming breake on Turtle Beach(Iztuzu) for 1 hour:13:30
 • Back to the small boats and heading up to King tombs:14:30
 • Takes about 45 min to reach the King tombs and visit for 20 min:15:15
 • Heading up to mud baths and thermal pool:16:00
 • 1 hour break at  mud baths:16:30
 • Return to the sailing boat and heading back to Marmaris:18:00
 • Reaching Marmaris horbour:20:00

Note:Pick up times for Icmeler and Turunc are different. Please consider the pick up times written on your  booking vocher send to your e-mail.

Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките
Далян и Плажът на Костенурките

Отзиви от Екскурзии

Все още няма отзиви

Оставете Отзив

Оценка