Половин Цена
Деца 7-12
Безплатно
Деца 0-6
Петък, Понеделник, Сряда, Събота
Кои Дни
12 Часа
Продлължителност

Екскурзия От Мармарис до Памуккале

Знаем, че е трудно да произнесете тази дума Памуккале но си заслужава да се знае затова място.На първите страници на всечки списания, рекламиращи Турция като туристическа дестинация, вероятно ще видите именно снимки от Памуккале.

Това място е единствено по родаси в целия свят и е едно от чудесата, номинирани в класацията за осмото чудо на света. Не е много трудно да се осъзнаете колко уникално е това място дори само от картинки и картички.

Огромна карбонатна планина с горещи минерални басейни в шуплестия варовик. Само Бог знае колко точно милиона години са били нужни на това чудо за да стане толкова красиво.Изглежда като нещо извънземно, което не принадлежи към нашата планета, а като че ли нещо донесено от космоса.

Екскурзия на Памуккале се организира и от Ичмелер и Турунч

Един от изворите, доставящ на вода към Памуккале се нарича Басейнът на Клеопатра.Този басейн има 40-градусова гореща вода и можете да видите дори мехурчетата, идващи от подземието. Точно срещу варовиковите “тераски“се намира труините на древния град Хиерополис.Разхождайки се наоколо ще получите усещането, че се пренасяте назад във времето.

Туризмът е и винаги е бил основен отрасъл. Хората са се къпали в тези басейни в продължение на хиляди години. Съвсем наскоро, в средатана 20-ти век, хотели са били построени върху руинитена Хиераполис, причинявайки значителни щети. Път за достъп също е бил построен от долината над терасите, и е било позволено мотоциклети да минават нагоре и надолу посклоновете.

Когато районът е обявен за световно културно наследство отсайта,хотелите са били разрушени, а пътят отстранени и пространството е било заменено с изкуствени басейни. Носенето на обувки във водата е строго забранено, отгледна точка защитата и запазването на варовиковите залежи.


ПРОГРАМА:


Взиманеотхотела: 06: 30

Тръгване: 07: 00

30-минутна почивказазакуска: 08:30

Пристигане в Памуккале: 10:30

ПосещениенаПамуккалеваровиковите терасаза 1,5час: 12:00

Обяднаотворенбюфет (шведскамаса): 12:30

Посещениена Хиераполисза 1час: 13:30

60 минсвободновреме: 14:30

Връщане къмзаМармарис: 15:30

Обратно вМармарис: 19:30


Забележка: Часовете за взимане от хотелите за Ичмелер и Турунч са различни. Моля обърнете внимание на информацията и часовете написани на вашия резервационен ваучер, изпратен на електронната ви поща.


Какво е включено в цената? – Транспорт от хотела, Връщане обратно, Входни такси за Памуккале и Хиераполис, Закуска, Обяд, Туристически гид, Застраховка


Какво не е включено в цената? – Входна такса за басейна на Клеопатра, Напитки, Сладолед , Снакс , Снимки и видео


НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ:

-Понеделник, Сряда, Петък, Събота


ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:

-13 часа


ДЕЦА:

0-6 год. – Безплатно

7-12 год. – Половин цена

13 – и нагоре – Пълна цена

PROGRAM:

  • Pick up :06:30
  • Departure:07:00
  • 30 min break for brakfast:08:30
  • Arriving to Pamukkale:10:30
  • Visiting Pamukkale travertines for 1,5 hour:12:00
  • Open buffet lunch:12:30
  • Visiting Hierapolis for 1 hour:13:30
  • 60 min free time:14:30
  • Departure back to Marmaris:15:30
  • Returnal to Marmaris:19:30

 Note:Pick up times for Icmeler and Turunc are different. Please consider the pick up times written on your  booking vocher send to your e-mail

памуккале
памуккале
памуккале
памуккале
памуккале
памуккале
памуккале
памуккале
памуккале

Отзиви от Екскурзии

Все още няма отзиви

Оставете Отзив

Оценка